Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 22:28 - Буркана от майонеза.. и кафето.
Автор: missa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
1



Когато в живота ви има прекалено много неща, когато 24 часа от денонощието не ви стигат.. спомнете си за буркана от майонеза.. и кафето.

Професор по философия стоеше пред аудиторията си, а на масата пред него имаше няколко неща. Когато лекцията започнала, без да казва и дума, професора взе много голям буркан от майонеза и започнал да я пълни с топчета за голф. След това попитал студентите дали буркана е пълен? Те отговорили ""да"".

След това той взе кутия с камъчета и я изсипа в кутията. Той леко я разклати и камъчетата запълниха цялото пространство между топчетата. Той отново попита студентите дали буркана беше пълен. Те потвърдили. След което професора взе кутия с пясък. Разбира се пясъка запълни всички празнини. И той отново попитал студентите дали буркана беше пълен. Студентите отговорили ""да"". Професора взе две чаши кафе, които се намираха под масата и ги изсипал в буркана. Запълвайки цялото свободно пространство в буркана. Студентите се засмяха.

""Така!"" - каза професора, след като всички се успокоиха. - ""Искам да си представите, че този буркан е вашия живот. Топчетата за голф са важните неща. Това са вашето семейство, деца, вяра, здраве, приятели и вашите любими занимания. Дори и всичко останало да е загубено, но ако тези неща са останали значи вашия живот все пак ще бъде пълен.

Камъчетата представляват останалите неща, които имат значение. Вашата къща, работа, кола. Пясъка е всичко останало. Той представлява дреболиите. Ако вие първо запълните буркана с пясък - продължил той - в нея няма да остане място за камъчетата и топчетата за голф. Същото се случва и в живота ви. Ако изхарчите цялото си време и енергия за дреболии, вие никога няма да имате място за наистина важните неща. Обърнете внимание на нещата, които са важни за вашето щастие.

Играйте със своите деца. Грижете се за здравето си. Поканете човека, който харесвате в ресторант. Станете отново на 18. Винаги ще имате време да почистите в къщи. Погрижете се веднага за топчетата за голф, за това, което е истински важно. Поставете приоритети. Останалото е пясък.""

Един от студентите дигнал ръка и попитал професора, какво означава кафето?

Професора се усмихнал и казал - ""Радвам се, че попитахте този въпрос. То просто показва, че няма значение колко е пълен живота ви, в него винаги ще има място да изпиете няколко чаши кафе с приятел."



Тагове:   живота,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: missa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12221
Постинги: 16
Коментари: 7
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930